Kikärts- och kakao kakor
Hälsosamt, gott och passar alla! Det smakar heller inte som kikärtor och innehåller varken ägg, socker, mjöl, smör eller mejeriprodukter!
Ingredienser:
200 g kokta kikärtor
60 g dadlar (tillsätt mer dadlar vid behov om du vill minska sötman i kakorna)
30 g kakao
50 g jordnötssmör
1 tsk jäst dessert
Mörk choklad 70% kakao
Apelsinzest
Gör så här:
1. Lägg kikärtor, hackade dadlar (som blötlagts i varmt vatten), jäst, kakao och jordnötssmör i en mixer.
2. Mixa ingredienserna noggrant och tillsätt bitar av mörk choklad och apelsinskal. Blanda därefter ingredienserna.
3. Forma runda bollar av smeten och tryck till så att de blir platta.
4. Baka i ugn i cirka 25 minuter på 180 graders värme.
5. Låt svalna.. och njut!
Recept från Juan Llorca som Araceli har gjort, du hittar fler av hennes recept på instagram @aeaceli_s_things.